El reg de l'hort urbà

El reg de l'hort urbà

L'aigua té múltiples funcions per a les plantes: permetre la circulació dels nutrients, refrigerar les fulles mitjançant la transpiració i nodrir la planta per poder fer la fotosíntesi són les més  importants.

La falta d'aigua és una catàstrofe per a l'hort per què la planta deixa de transpirar, tanca l'abosorció de CO2, perd la turgència (es panseix) i les fulles es poden arribar a cremar per excés de temperatura. O sigui, si la planta pateix manca d'aigua automàticament atura el seu creixement i la collita i el desenvolupament de la planta s'aturen.

Per un altre costat, les taules de cultiu tenen poc volum per emmagatzemar aigua i nutrients comparades amb els horts a terra. A més, als terrats i balcons sovint i passa aire i, juntament amb les temperatures elevades de l'estiu, l'evaporació és molt intensa. Tot això fa que els horts en taules de cultiu necessitin una aportació molt constant d'aigua, especialment durant l'estiu. Per exemple, a ple estiu i en clima mediterrani un reg manual ben fet no dura més de dos dies i, si posem un reg automàtic per gota a gota cal programar-lo per què regui entre 2 i 3 cops al dia, això sí, poca estona, entre 3- 5 minuts per reg és  suficient.

All comments

Leave a Reply